Vrij Links zoekt hoofdredacteur

Vrijwillige functie

Vrij Links is een opinie- en discussieplatform dat als doel heeft het debat over progressieve, vrijzinnige waarden te faciliteren. Op ons online platform publiceerden we inmiddels meer dan 250 artikelen, opiniestukken en interviews, geschreven door een vaste redactie en vele gastauteurs. Vrij Links nam daarnaast deel aan enkele tientallen debatten door het hele land, organiseert eigen events en vindt weerklank bij politieke partijen, maatschappelijke organisaties en in de culturele sector, op lokaal en landelijk niveau.

Door onderwerpen te agenderen, te analyseren en erover te opiniëren, wil Vrij Links een nieuwe impuls geven aan het maatschappelijk debat over vrijheid van meningsuiting, secularisme, individuele vrijheid en andere onderwerpen. Hierbij richt Vrij Links zich op politieke partijen, opiniemakers en het algemene publiek dat graag zou zien dat deze linkse waarden binnen het maatschappelijke en politieke domein weer veel sterker worden vormgegeven.

Een team van vrijwilligers zet zich in om vorm en inhoud te geven aan vrij-links.nl, waarbij veel ruimte wordt gemaakt voor bijdragen van buitenaf. Het platform sorteert voor op internationale samenwerking en verdere professionalisering.

Met een actief bestuur en alle vrijwilligers werken we hard om de doelstellingen van de stichting vorm te geven en te verwezenlijken. Vrij Links groeit – en hierbij kunnen we nog wel wat extra hulp gebruiken. Om op toekomstige ontwikkelingen te kunnen inspelen zijn wij op zoek naar een hoofdredacteur voor ons online platform. Het betreft een vacature voor een vrijwillige functie.

Wat ga je doen?

Als hoofdredacteur bepaal je mede de inhoudelijke koers van Vrij Links. Je helpt de thema’s en boodschap van Vrij Links uit te dragen voor een breed publiek. Je weet het Vrij Links netwerk te benutten en uit te breiden. Je benadert proactief auteurs en zoekt naar relevante gedachten en verhalen. En je bent in staat nieuwe projecten en rubrieken op te zetten en in goede banen te leiden. Je leidt en stimuleert de redactie en je weet Vrij Links te vertegenwoordigen in de media. Ook ben je aanspreekpunt voor het bestuur.

Tijdsinvestering: in overleg.

Interesse om ons team te komen versterken? Neem dan voor 23 september 2019 contact op via bestuur@vrij-links.nl. Graag ontvangen we je motivatie en cv. Ook met vragen kun je je richten tot dit mailadres.