Vrij Links bestaat vijf jaar!

Zaterdag 17 juni vieren we ons jubileum
13.00-17.00 uur in De Roode Bioscoop te Amsterdam

Programma
13.30    opening door Femke Lakerveld
13.40    lezing door Stine Jensen
14.05    kick-off kunstproject Unchain my Art + special guest
14.20    muzikaal intermezzo door Joris Roelofs
14.25    pauze
14.45    forumdiscussie o.l.v. Bahram Sadeghi
15.30    uitreiking Vrij Links Vrijmoedigheidsprijs
15.40    borrel tot 17.00

Helaas, de kaartjes zijn uitverkocht!

Klik hier om je aan te melden voor onze wachtlijst. Dan laten we het weten als er toch nog een plekje vrij komt.

Onze gasten

Lees hun bio’s door met je muis over de foto’s te bewegen.

Harma Heikens

Beeldend kunstenaar. Heikens maakt sculpturen die vaak grimmig en verontrustend worden genoemd. Haar stijl is geïnspireerd door de populaire cultuur maar wat ze uitbeeldt staat daarmee in schril contrast. Het werk van Heikens gaat onder meer over seksueel misbruik, economische uitbuiting en geweld. Dit heeft regelmatig tot controverses geleid. Zo verwijderde de leiding van het festival Noorderzon in Groningen haar controversiële installatie Toys in the Attic.

Patrick ‘Rudeboy’ Tilon

Vocalist, rapper en songwriter. Bekend van The Cold Vein, Junkie XL en de Urban Dance Squad. Met deze legendarische en invloedrijke band stond hij aan de wieg van een cross-over van rock en hiphop. In 1989 braken ze door met debuutalbum Mental Floss for the Globe. Tilon treedt muziekstijlen tegemoet met een open mind en is wars van hokjesdenken. Zo kijkt hij ook naar de samenleving: het gaat om karakter, niet om huidskleur, sekse of geaardheid.

Joris Roelofs

Basklarinettist en componist. Roelofs bracht een scala aan albums uit en ontving internationale onderscheidingen, waaronder, als eerste niet-Amerikaan, de IAJE Stan Getz/Clifford Brown Fellowship Award. In het publieke debat neemt hij stelling tegen de beperkte strategie van de Code Diversiteit & Inclusie en identiteitspolitiek. Vrij Links interviewde hem als onderdeel van de 80/20-dialogen.

Foto door Hielke Grootendorst

Stine Jensen

Schrijver, filosoof, programmamaker en bijzonder hoogleraar publieksfilosofie aan de Erasmusuniversiteit. Jensen publiceerde over onder meer mannelijk- en vrouwelijkheid, liegen, emoties en identiteit. Ook schrijft zij kinderboeken, zoals Het grote boek van mooi en lelijk. Voor ons jubileum schreef ze de lezing: Een kleine filosofie van de grensoverschrijding – ophef en rumoer in de vrije kunsten!

Foto door Stef Nagel

Jamal Ouariachi

Schrijver, columnist en twitteraar. Ouariachi is afgestudeerd als relatietherapeut en besloot al snel fulltime schrijver te worden. Hij schreef diverse romans en viel daarmee in de prijzen. Zijn laatste roman Herfstdraad (2022) thematiseert identiteitspolitiek van links én rechts. Ouariachi is kritisch op woke dat iedereen opsluit in de eigen ervaring en cultuur. Hij vindt dat een denkwijze die je belemmert van perspectief te wisselen en je in de ander te verplaatsen: de essentie van goed schrijverschap.

Bahram Sadeghi

Journalist, programmamaker en presentator. In 2021 verscheen bij Atlas Contact zijn boek De aanslag die onze levens veranderde. Hierin reconstrueert Sadeghi een aanslag in Egypte op allerlei betrokkenen incluis hemzelf.

Bahram is op 17 juni de spreekstalmeester.

Bahram is op 17 juni de spreekstalmeester.

Bahram is op 17 juni de spreekstalmeester

Vrij Links lijn

Vrij Links is een meerstemmig platform. Tenzij anders vermeld, spreken auteurs op persoonlijke titel.