Beste lezer,

Wij willen jou bedanken voor je betrokkenheid bij Vrij Links. Alleen met jouw steun klinkt onze vrijzinnige en progressieve stem in het publieke debat!

Voordat we kort vooruitblikken op ons jubileumjaar en onze eerstvolgende e-salon willen we je wat vragen. Vrij Links is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot een krachtige en genuanceerde naam in het publieke debat. Onze publicaties en activiteiten brengen verandering teweeg. Daar zijn we trots op. Maar wij willen meer bereiken. En daarvoor hebben we jouw hulp nodig! Steun jij ons vrijzinnige geluid met een losse donatie of periodieke gift?

In Investeer in vrijheid en gelijke kansen lees je waar onze publicaties en activiteiten toe leiden en hoe jij daaraan kunt bijdragen. Voor elke bijdrage – klein of groot – zijn we je zeer dankbaar.

Namens het hele team van Vrij Links: prettige kerstdagen en een gelukkig & gezond 2023!

Femke Lakerveld
Voorzitter

Foto: Jenneke Boeijink

Unchain my Art

Komende zomer bestaat Vrij Links vijf jaar – en dat gaan we vieren! Met een aantal bijzondere en feestelijke events. Alvast een tipje van de sluier? Een gaaf project over vrije kunst met als werktitel Unchain my Art. Artistieke vrijheid is geen luxe, maar cruciaal voor de ontwikkeling van een vrije samenleving. Toch staat ook die vrijheid onder druk. Met schrijvers en kunstenaars onderzoeken we het effect van artistieke (on)vrijheid op mens & maatschappij. Debat, essays, e-salons, muziek – kortom, een mooie mix van vorm en inhoud! We houden je op de hoogte via onze site, nieuwsbief en onze socials.

E-Salon over klimaat en welvaart

De klimaattransitie is een van de grote thema’s van onze tijd. Tijdens onze eerste e-salon van 2023 staan twee oplossingen voor het klimaatprobleem centraal: meer versoberen of meer technologie? Welke benadering heeft de beste papieren als het gaat om klimaattransitie en klimaatarmoede, of gaat het juist om een mix? Waarvoor is draagvlak en wat is een rechtvaardige oplossing? Onder de bezielende leiding van Bahram Sadeghi gaan we hierover in gesprek. Onder meer met de Gentse filosoof en publicist Maarten Boudry.

Begin volgend jaar maken we het volledige programma bekend, maar noteer woensdag 22 februari alvast in je agenda!

Foto: Tim Deschaumes

Steun Vrij Links – ook in 2023!

Onze activiteiten en alle publicaties zouden we niet kunnen realiseren zonder de steun van onze donateurs. Vrij Links heeft geen winstoogmerk en is niet gelieerd aan een commerciële of politieke belangengroep of organisatie.

Daarom vragen we je om Vrij Links te ondersteunen met een periodieke gift, klein of groot, zodat we kunnen blijven bouwen aan een toekomst waarin de vrijheid van ieder individu gewaarborgd is.

In deze flyer hebben we samengevat waar Vrij Links zich hard voor maakt, waar onze activiteiten en publicaties concreet toe leiden en hoe jij daar op een eenvoudige manier aan kunt bijdragen.