Op 15 juli om 20.00 uur organiseert Vrij Links een e-salon over de invloed van social media op het vrije debat. Na de positieve reacties op de eerste e-salon organiseren we opnieuw een avond waarop we digitaal bij elkaar komen om een onderwerp te bespreken dat dicht bij onze idealen ligt. Waar bij de vorige e-salon een boekbespreking centraal stond, vliegen we de avond nu aan met een centraal thema en bijbehorende case study uit de praktijk.

Thema: social media platforms: zegen of vloek voor het vrije debat?

De e-salon zal dit keer draaien om social media platforms en hun invloed op het publieke debat.

Hoe verhouden de Vrij Linkse idealen van een pluriforme en vrije discussie zich tot een digitale omgeving die gedomineerd wordt door private Amerikaanse megabedrijven?
En hoe beïnvloeden deze bedrijven op subtiele of minder subtiele wijzen welke mening gehoord mag worden, welke meningen snel afgevoerd moeten worden, of welke meningen tot vervelens toe in beeld moeten blijven hangen?

Gastspreker en programma

Gastspreker Edwin Wenink, filosoof en deskundige op het gebied van kunstmatige intelligentie, zal ons meenemen in deze vraagstukken. Hij zal eerst een introductie geven waarin het ideaal van de marktplaats van ideeën wordt afgezet tegen de realiteit van het huidige social media klimaat.

Hierna zal hij ook de case study introduceren die vervolgens in break-out rooms van 5 tot 6 mensen met een discussieleider zal worden bediscussieerd.

Aan het einde volgt een gezamenlijke discussie waarin elke groep zijn inzichten met de rest zal delen. De avond zal 90 minuten duren met daarna de optie voor een virtuele nazit.

Praktische informatie

Datum: donderdag 15 juli 2021
Kosten: gratis

Aanmelden kan door te mailen naar e-salon@vrij-links.nl. Je krijgt een bevestiging per e-mail. De Zoom-link krijg je rond 10 juli per mail toegestuurd. Er is plaats voor maximaal 30 deelnemers. Wie het eerst komt, het eerst maalt.

Technische assistentie

Een kwartier voor aanvang van de e-salon is technische assistentie mogelijk.

Privacy

Omwille van de privacy en het vrijuit spreken maakt de organisatie van de e-Salon geen opnames. Wie deelneemt stemt in met de regel om zelf (zoals thuis) ook geen opnames of schermafbeeldingen te maken.

Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte zijn van Vrij Linkse activiteiten en ontwikkelingen? Schrijf je dan in op de Vrij Links nieuwsbrief.

Vrij Links lijn

Vrij Links is een meerstemmig platform. Tenzij anders vermeld, spreken auteurs op persoonlijke titel.