Woensdag 22 februari, 20:30 – 22:00 uur

Woensdag 22 februari organiseert Vrij Links van 20.30 tot 22.00 uur een nieuwe e-salon. Onder de bezielende leiding van Bahram Sadeghi gaan we met Maarten Boudry en Peer de Rijk in debat over de vraag of de klimaattransitie hand in hand kan gaan met welvaartsgroei. Deze online bijeenkomst is gratis, maar we hanteren een maximum aantal deelnemers, dus schrijf je snel in!

De klimaattransitie is een van de grote thema’s van onze tijd. De vraag is niet of er een klimaatprobleem is, maar hoe we het gaan oplossen. Grofweg zijn er twee invalshoeken te onderscheiden: versoberen of innoveren. Welke benadering heeft de beste papieren, of gaat het juist om een mix? Waarvoor is draagvlak? En wat is een rechtvaardige oplossing met het oog op klimaatarmoede?

Schrijf je nu gratis in!

Benieuwd hoe Maarten Boudry en Peer de Rijk tegen beide benaderingen aankijken? Zorg dan dat je er de 22ste bij bent! Schrijf je vandaag nog eenvoudig in met je naam en e-mailadres. Wij sturen je direct een bevestiging en uiterlijk één dag voor de e-salon ontvang je de link waarmee je kunt deelnemen.

Gastsprekers

Maarten BoudryMaarten Boudry is filosoof en de eerste houder van de Leerstoel Etienne Vermeersch aan de Universiteit Gent. In 2021 publiceerde hij het prikkelende Waarom ons klimaat niet naar de knoppen gaat (als we het hoofd koel houden). Ook schreef hij Eerste hulp bij pandemie en is hij oprichter van de podcast Verboden terrein over gevaarlijke ideeën in de wetenschap.

Peer de RijkPeer de Rijk is al vanaf zijn veertiende actief in de milieubeweging en werkt als campagneleider bij Milieudefensie. Ook was hij twintig jaar lang werkzaam voor de World Information Service on Energy. Voor de 80/20 dialogen van Vrij Links over klimaat en milieu ging hij in gesprek met activist Jelle de Graaf.

Bahram SadeghiBahram Sadeghi is journalist, auteur van De aanslag die onze levens veranderde en moderator bij de Trouw Duurzame 100.

We hopen je er woensdagavond 22 februari bij te zien!

Femke LakerveldFemke Lakerveld,
Voorzitter Vrij Links

Programma

20.15 – E-salon open

20.30 – Welkom

20.35 – Inleiding Maarten Boudry

21.00 – Inleiding Peer de Rijk

21.25 – Debat o.l.v. Bahram Sadeghi

22.00 – Einde

Lees ook