Het was misschien op de armste school van Turkije, maar Erdal Balci kreeg er wél seculier onderwijs. Coen de Jong interviewt de schrijver voor burgerjournalistiek platform Café Weltschmerz een kleine vijftig minuten ‘over Turkije, de journalistiek en de botsende moderniteit’.

Erdal Balci is auteur en columnist voor de Volkskrant en HP/De Tijd. Ook is hij lid van Vrij Links’ Comité van aanbeveling en schreef hij voor deze website de bijdrage Een door roest en viezigheid haperende machine. Aan De Jong – die overigens ook regelmatig publiceert op deze site – vertelt Balci dat hij 29 juni een bijdrage zal leveren aan Vrij Links’ Vrijheid- en Onderwijsdebat, waarschijnlijk een ‘persoonlijk verhaal’ gecombineerd met de ‘theorie’.

Tijdens het Café Weltschmerz-gesprek komt seculier onderwijs ook ruim aan bod. Het is een onderwerp dat Balci aan het hart gaat: ‘Dat is mijn basis geweest. Het is dan heel bitter om te constateren dat, in zo’n ontwikkeld land als Nederland, kinderen niet eens hebben wat ik in de jaren ’70, ’80 wel had – in zo’n arm gebied.’

Vrij Links lijn

Vrij Links is een meerstemmig platform. Tenzij anders vermeld, spreken auteurs op persoonlijke titel.