Op 17 maart is het zover: de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. De campagnes zijn volop aan de gang, de eerste debatten hebben plaatsgevonden en de verschillende stemwijzers springen weer als paddestoelen uit de lucht. Hoog tijd voor een update van de Vrij Links Kieslijst!

De Vrij Links Kieslijst is een schaduwlijst van politici van partijen die meedoen aan de verkiezingen om te voorzien in de behoefte van veel kiezers om toch ‘Vrij Links’ te kunnen stemmen. Mede op basis van de ingezonden feedback en de actualiteit is de nieuwe kieslijst tot stand gekomen.

Vanwege de vele positieve reacties en haar krachtige media-optredens rondom de toeslagenaffaire – op initiatief van haar partij komt er eindelijk een parlementaire enquête naar de toeslagenaffaire – is Renske Leijten (SP) de nieuwe lijsttrekker. De hoogste nieuwe binnenkomer is Fabian van Hal (Splinter), voor Vrij Links geen onbekende, onder andere met publicaties over het diversiteitsbeleid van de UvA en de gevolgen van de moord op Derk Wiersum voor de rechtsstaat. Ook Miryanna van Reeden, lijstdduwer voor de Partij van de Dieren, komt dankzij haar consequent humanistische, seculiere geluid hoog binnen op de lijst.
In het overzicht zijn dit keer ook de namen terug te vinden van mensen die voorheen op de kieslijst hebben gestaan, maar dit keer geen plekje in de top 15 wisten te bemachtigen.

Voor de verkiezingen zullen we de kieslijst nog eenmaal bijwerken alvorens we de definitieve eindlijst publiceren. Mis je een kandidaat op de lijst? Staat er iemand te laag of juist te hoog? Of moet iemand er volgens jou zelfs helemaal uit? Laat het ons weten en stuur je suggesties in via dit contactformulier.

Bekijk hier de actuele Vrij Links Kieslijst

Vrij Links lijn

Vrij Links is een meerstemmig platform. Tenzij anders vermeld, spreken auteurs op persoonlijke titel.