Historicus, columnist en voormalig GroenLinks Tweede Kamerlid Zihni Özdil sluit zich aan bij het comité van aanbeveling van stichting Vrij Links. “Vrij Links pakt de vrijzinnige, sociale en seculiere veren van links Nederland weer op,” zegt Özdil. “Ik kijk er naar uit om in deze adviesrol te blijven bijdragen aan het herstel van die wortels van links.”.

Voorzitter Femke Lakerveld is blij met de komst van Özdil: “Zihni Özdil is een creatieve, vrije denker en een inspiratiebron binnen het politiek-maatschappelijke debat. In gesprek met zowel voor- als tegenstanders schuwt hij nieuwe of andere invalshoeken niet. Daarmee past hij goed bij het meerstemmige Vrij Links, dat vindt dat geen enkel idee gevrijwaard zou moeten zijn van kritiek. Ik ben blij dat we met zijn toetreden tot ons comité van aanbeveling onze krachten bundelen voor doelen zoals het open debat, een solidaire samenleving en vooral de herwaardering van individuele vrijheid.”

Vrij Links werd in 2018 opgericht na de publicatie van een manifest in De Volkskrant, een oproep aan linkse partijen om weer pal te staan voor individuele vrijheid en universele, humane waarden. Op www.vrij-links.nl verschenen inmiddels tegen de 300 publicaties van een brede selectie auteurs. Via interviews, analyses, columns en persoonlijke verhalen wordt een platform geboden aan het vrije debat over seculiere en progressieve politieke waarden en ideeën. Daarnaast neemt Vrij Links deel aan debatten door het hele land.

Het comité van aanbeveling bestaat verder uit schrijver/docent Asis Aynan, schrijver/columnist Erdal Balci, filmmaker Eddy Terstall en politica Keklik Yücel.

Vrij Links lijn

Vrij Links is een meerstemmig platform. Tenzij anders vermeld, spreken auteurs op persoonlijke titel.