Een nieuw jaar, een nieuwe kieslijst! Met gelijk al de nodige verschuivingen, zoals twee nieuwkomers (waaronder een daadwerkelijk verkiesbare D66’er!) en een nieuwe nummer één.

Op 14 december 2021 lanceerden we de Vrij Links Kieslijst, een schaduwlijst van politici van partijen die meedoen aan de verkiezingen om te voorzien in de behoefte van veel kiezers om toch ‘Vrij Links’ te kunnen stemmen. Ook riepen we op om politici te nomineren, omhoog of juist omlaag te stemmen en aan deze oproep is uitgebreid gehoor gegeven. Mede op basis van de ingezonden feedback en de actualiteit is de nieuwe kieslijst tot stand gekomen.

De snelste stijger in deze update is Renske Leijten (SP), die veel waardering krijgt voor haar inzet om in de toeslagenaffaire de onderste steen boven te krijgen. Meryem Çimen is namens D66 de hoogste nieuwe binnenkomer en Femke Merel van Kooten-Arissen (Splinter) de nieuwe lijsttrekker. Niet alleen volgde ze ons advies uit de eerste kieslijst op om haar eigen toko te beginnen, uit eerdere moties en het verkiezingsprogramma is op te maken dat Splinter zich flink door Vrij Links laat inspireren. Het zal ons dan ook niet verbazen wanneer bij toekomstige updates nog meer splinters op de Vrij Links kieslijst terug te vinden zullen zijn.

Bekijk hier de actuele Vrij Links Kieslijst

Vrij Links lijn

Vrij Links is een meerstemmig platform. Tenzij anders vermeld, spreken auteurs op persoonlijke titel.