Nog een ruime week en het is zover: de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. Voordat we de definitieve eindlijst bekend maken doen we nog één keer een update van de Vrij Links Kieslijst op basis van de recente ontwikkelingen en de vele reacties en suggesties die we hebben ontvangen,

De Vrij Links Kieslijst is een schaduwlijst van politici van partijen die meedoen aan de verkiezingen om te voorzien in de behoefte van veel kiezers om toch ‘Vrij Links’ te kunnen stemmen. Mede op basis van de ingezonden feedback en de actualiteit is de nieuwe kieslijst tot stand gekomen.

De hoogste nieuwe binnenkomer is dit keer Nilüfer Gündoğan van Volt, waarmee ook deze nieuwe partij debuteert in de Vrij Links kiestlijst. Onze nieuwe lijsttrekker is Sunita Biharie van SP, die vaste lezers van Vrij Links onder andere kunnen kennen van dit interview dat we een jaar geleden pubiceerden.

De afgelopen week publiceerden we tevens 3 interviews met andere kandidaten op de Vrij Links Kieslijst, te weten Meryem Çimen (D66), Jasper van Dijk (SP) en Nevin Özütok (GroenLinks).  De komende week zullen we nog interviews met twee andere kandidaten publiceren.

Tot en met donderdag is het mogelijk om steunbetuigingen, tips, plus- en minpunten of diskwalificaties in te sturen via ons contactformulier, die allemaal meegewogen zullen worden bij het bepalen van de definitieve Vrij Links Kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021.

Bekijk hier de actuele Vrij Links kieslijst

Vrij Links lijn

Vrij Links is een meerstemmig platform. Tenzij anders vermeld, spreken auteurs op persoonlijke titel.